'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Szülészet-Nőgyógyászati osztály

Szülészet-Nőgyógyászati osztály

Helye:
Hotel épület I.-II. emelet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az osztály részlegeiSzülőszoba

A terhesség 24. hetétől fogadja folyamatos munkarendben a várandósokat, akutan fellépő tünetek vagy szülés megindulás jelei esetén. A Hotel épület I. emeletén 6 szülőágy, vajúdó, újszülött ellátó és önálló császárműtő található. Minden olyan eszközzel fel van szerelve, amely a biztonságos észleléshez és szüléshez szükséges. A vajúdás alatt szakképzett szülésznők biztosítanak minden olyan lehetőséget, amely megkönnyíti a kismamáknak az itt töltött időt. Egy hozzátartozó jelen lehet a szülés végéig. A születés után az édesanya azonnal megkapja újszülött gyermekét.

 

Fotógaléria SzülőszobaGyermekágyas részleg

A Hotel épület II. emeletén 1-2-4 ágyas szobákban közös elhelyezést biztosítunk a mamák és a babák számára. Kiemelt fontosságúnak tartjuk az anyatejes táplálást, melynek helyes gyakorlatára szülésznőink, önálló védőnő és újszülöttgondozó nővérek tanítják az édesanyákat.

Gyemekágyas osztályunkon VIP kórtermi elhelyezést is tudunk biztosítani térítési díj ellenében.

 

Fotógaléria Gyermekágyas részlegÚjszülött és koraszülött részleg

Felújított, korszerűen berendezett részleg a II. emeleten, közvetlenül a gyermekágyas részleg mellett. Műszerezettsége és az itt dolgozó orvosok és nővérek szaktudása teszi lehetővé, hogy biztonsággal történhessenek meg a koraszülések már a 32. héttől. Folyamatos orvosi felügyeletet biztosítunk az élet első percétől kezdődően.

Terhespatológiai részleg

Az I. emeleten helyezzük el azokat a várandósokat, akiknek kórházi ápolást igénylő tünetei vagy betegségük van. Nagy biztonságot ad a szülőszoba közelsége.

Nőgyógyászati részleg

A nőgyógyászati betegek közül azokat kezeljük ezen a részlegen, akik műtéttel gyógyíthatóak, vagy a kezelésük műtéti hátteret igényel. A műtétek a központi műtőben történnek. A biztonságot szolgálja az intenzív osztály és a sebészeti osztály közelsége. A hasi és hüvelyi műtétek széles skáláját végezzük, és egyre nagyobb számban történik endoszkópia is. Büszkék vagyunk arra, hogy osztályunkon a méheltávolítást gyakrabban végezzük hüvelyi úton, mely kisebb megterhelést, gyorsabb gyógyulást jelent betegeinknek.

Osztályos ambulancia

A II. emeleten korszerű ambulancia működik a nap 24 órájában. Itt történik az osztályra beutalt betegek vizsgálata és felvétele, a fekvő- és járóbeteg-konzíliumok.

HPV-centrum

Az osztály ambulanciáján a délutáni órákban 13.00-15.00 között HPV-centrum néven speciális rendelés működik. A méhnyakrák kialakulásáért a human papilloma vírus (HPV) egyes típusai felelősek. Mértékadó becslések szerint hazánkban a 16 és 49 év közötti nők kb. 25%-a hordozza magában a vírust. Méhnyakrákban évente 400 nő hal meg Magyarországon. A rendelésen van lehetőség a HPV jelenlétének még korai, panaszmentes stádiumban történő kiszűrésére. Amennyiben fertőzés igazolódik, a beteg megfelelő tájékoztatást kap. Pillanatnyilag erre a vírusra speciális gyógyszert nem tudunk ajánlani. A rendszeres ellenőrzés mellett rendelkezésre állnak a saját védekező rendszert erősítő készítmények, melyek megfelelő körülmények között alkalmazhatók. Lehetőség van a védőoltásokkal kapcsolatos kérdések megbeszélésére és az oltások beadására is. Bejelentkezés: a helyszínen, illetve telefonon a 2204-es melléken.

Ultrahang-laboratórium

Regionális centrumként működő, korszerű készülékkel felszerelt vizsgáló. Ellátja az osztályon fekvő betegek és várandósok, valamint a szűrővizsgálatokon gyanúsnak vagy kórosnak talált esetek véleményezését Eger körzetén kívül is. Itt végezzük a méhen kívüli terhességek műtét nélküli kezelését és a petefészekciszták leszívását is.

Rendelkezünk úgynevezett 3D babamozival, előzetes bejelentkezés alapján (36/ 411-444 /2513) készítünk színes vagy fekete-fehér fotót az ultrahang kép alapján.

Osztályvezető:
Dr. Hernádi László, PhD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főnővér:
Hollóné Kristály Tímea

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőség:
36/ 411-444/3606, 3611, 3613, 3610, 3600 mellékAz egység munkatársai:

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.