Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Mesterszakács főzött az egri kórház konyhájában

al_t

Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban kampány harmadik állomásán a Markhot Ferenc Kórházban főzött Ambrus György mesterszakács, a Magyar Gasztronómia Nagykövete.A kampány célja, hogy bizonyítsa, a jelenleg rendelkezésre álló alapanyagokkal és eszközökkel minőségi ételt lehet biztosítani a betegek és a dolgozók számára a kórházban. 

Az esemény a sajtó és a meghívott vendégek jelenlétében zajlott, mindenki megkóstolhatta az aznapi ebédet, ami zellerkrém leves, csirkemájas rizottó és káposztasaláta volt.

Dr. Hajnal Judit a kampány menedzsere elmondta: az ötlet dr. Németh Lászlóé, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójáé, annak demonstrálása érdekében, hogy a betegek számára nagyon fontos az intézményben elfogyasztott étel minősége.

Ambrus György mesterszakács kiemelte: a Markhot Ferenc Kórház konyhája kellemes meglepetés volt számára, hiszen  egy új, jól felszerelt konyhában dolgozhatott, kiváló szakács kollégákkal, akikkel azonnal együtt tudtak működni a főzésben. Mint fogalmazott: sikerült bemutatni, hogy szigorú pénzügyi és dietetikai  szabályok mellett lehet minőségi élelmezést megvalósítani a kórházban.

Fotó: Birinyi Zsófia


Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Széchenyi u. 27-29.