Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Elismerés Boros Pálmának

al_t

A Kossuth Zsuzsa Gimnázium  Szakképző Iskola és Kollégiumban adták át kórházunk dolgozójának Boros Pálmának a V. Kovács János által alapított elismerést, melyet a betegek érdekében végzett lelkiismeretes és eredményes gyakorlati munkájáért vehetett át. Gratulálunk az elismeréshez !

 

Boros Pálma méltatása:

 

Amikor érettségi után iskolánkba jelentkezett, felelősséggel tette ezt. Az ő döntése választás volt. Nem akart mást, "csak" és kizárólag ápoló lenni. Szakmai felkészültsége példás, két év nappali egy év esti tagozaton kimagasló tanulmányi eredménnyel sajátította el szakmája fortélyait. Amikor azt mondjuk, az ápoló legyen mindig tiszta, ápolt, gondozott, józan, becsületes és megvesztegethetetlen;

legyen igazmondó, megbízható; legyen pillanatra pontos és hajszálig rendes; gyors kezű, de nem kapkodó; szelíd, de nem lassú; nyájas, de nem fecsegő; tapintatos, de sohasem tétovázó; legyen derűs és bizakodó, tiszta saját személyében és tisztaságot teremtő a beteg körül; legyen szíves és szolgálatra kész, a betegekre gondoljon és ne önmagára - akkor róla beszélünk!

Erről a lányról, aki halk szavával, szelíd mosolyával, mindig derűt, határozottságot és kedvességet sugározó, ragyogó tekintetével, kellő humorral, mindenféle smink és külső allűr nélkül jelenik meg a betegek között, napról napra fáradhatatlanul.

Diáktársaival, tanáraival, kollégáival való kapcsolatában minden pillanatban jelen van az együttműködési készség, törődés, empátia, feltétel nélküli elfogadás, nyitottság és tolerancia.

Köszönet a szülőknek, tanároknak, diáktársaknak, barátoknak, rokonoknak, hogy végig támogatták, mellette álltak, segítették álmai megvalósításában!

 

Kedves Boros Pálma, kívánunk neked sok sikert, munkádban kitartást, magánéletedben hű társat, igaz barátokat, boldogságot, szeretetet!

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Széchenyi u. 27-29.